Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη, κατέθεσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ατσικής για το θέμα της δημιουργίας πεδίου βολής στην περιοχή Φαλακρό, και ζητάει από το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να εξεταστεί εκ νέου η επιλογή του χώρου του πεδίου βολής ώστε αυτό να μην είναι απαγορευτικό για τις δραστηριότητες και την ασφάλεια των κατοίκων.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ε. Μεϊμαράκη

Σχετ: η από 17.11.2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ατσικής Λήμνου

Το Νοέμβριο ανακοινώθηκε στο Δήμο Ατσικής Λήμνου πρόσκληση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με την οποία γνωστοποιούσε ότι θα απαλλοτριωθούν 1.517.000 τ.μ. στην περιοχή Φαλακρό του Δήμου, προκειμένου να δημιουργηθεί Πεδίο Βολής του Ελληνικού Στρατού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος τους έχει πρόσβαση στη θάλασσα μόνο στην περιοχή αυτή, αφού από την άλλη πλευρά βρίσκεται το αεροδρόμιο της Λήμνου.
Δεδομένου ότι οι κάτοικοι της Ατσικής αλλά και της Λήμνου αντιλαμβάνονται τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον τόπο τους και την ανάγκη εκπαίδευση τους, αλλά ταυτόχρονα ζητούν η επιλογή του χώρου να μην είναι απαγορευτική για τις δραστηριότητες και την ασφάλεια τους, παρακαλώ για τις ενέργειες σας ώστε η περιοχή που θα επιλεγεί να εξασφαλίζει όλες τις άνω προϋποθέσεις.